A sütőacél ezen típusa annyiban tér el a natúr verziótól, hogy átesett egy úgynevezett barnítási folyamaton. Ez a felületkezelés védi a lapot a korróziótól. Az eljárás során a csiszolást követően belemártjuk a nyers lapot egy nátrium nitrát és nátrium nitritet tartalmazó lúgos oldatba, majd ezt magas hőfokon “beleégetjük” az acél lapba. Számodra azért jelent mindez könnyebbséget, mert egyáltalán nem kell semmilyen előkezelési vagy karbantartási folyamatot végezned a sütőacéllal.
Fontos, hogy az így kialakult réteg nem tud bejutni a sütőacélon készített ételekbe.
Egy dologra azért figyelj oda: a felület mélyen ne karcolódjon, mert akkor a bevonat is sérül, ami korrodálódáshoz is vezethet. Bár nagyon nehéz kárt tenni a lapban, a sérült vagy korrodált felület helyrehozására ellátunk titeket megfelelő tanácsokkal a lapokhoz csomagolt használati utasításban.
Mérete: | 39.5cm x 32cm x 0,6cm |
Vastagsága: | 6 mm |
Anyaga: | melegen hengerelt, normalizált, szerkezeti acél |
Tömege: | 5,9 kg |
Színe: | fekete-fém |